Akvaryum, Akvaryum Balıkları, Akvaryum Canlıları, Akvaryum Bitkileri, Balık hastalıkları, Balık Yemleri, Tatlı su akvaryumları, Tuzlu su akvaryumları, Canlı Balık Yemleri, Akvaryum Hesaplamaları

Japon Balıklarında Ağız mantarı

Ağız mantarı

Balıklarda Ağız mantarı hastalığı
Mantarlar akvaryum suları içerisinde her zaman var olan bir canlıdır.Bunlar  akvaryumda ki balık pisliklerinin parçalanması için gereklidir.Yani normal şartlarda mantarlar balıklara hiç bir şekilde zarar  vermezler.Ancak akvaryum balıklarını elinize aldığınızda elinize bulaşan yapışkanlık hissi vardır.Bu yapışkanlık ve kalın sümüksü yapı balıkları zararlı bakterilerden korur.Ne zaman ki bu salgı salgılanmaz veya vucutlarında bir yer zarar görür o  zaman mantarlar zarar verir.
Akvaryum balıkların taşınması sırasında oluşan bir çizik ve yaralanmalar bu mantarların zarar vermeye başlamasına neden olur.O yüzden  balıkların bu tabakayı oluşturmalarına yardımcı olmak için üretilmiş ilaçlardan koruma amaçlı kullanılabilir.
Önlem olarak acilen akvaryum ısısını 30 dereceye çıkarmalı ilk başlarda %15 sonraları %30 dip çekimi yaparak akvaryum temizlenmelidir. Bemiks kompoze adı verilen balıkların mukoza tabakasını oluşturmasını sağlayan ilaçlar genellikle korunma amaçlıdır.
Bu hastalık bazen sadece stres sebebiyle de açığa çıkabilmektedir.Balık strese girer ve gerekli mukozayı salgılayamadığı için balık savunmasız kalır ve mantarlar zarar vermeye başlar.

0 yorum:

Yorum Gönder