Akvaryum, Akvaryum Balıkları, Akvaryum Canlıları, Akvaryum Bitkileri, Balık hastalıkları, Balık Yemleri, Tatlı su akvaryumları, Tuzlu su akvaryumları, Canlı Balık Yemleri, Akvaryum Hesaplamaları

Dev Saz (Vallisneria Americana Gigantea)



Sıcaklık : 18 – 30 derece. 37 dereceye kadar dayanabilir ama gelişimi ciddi oranda sekteye uğrar. 18 dereceden düşük sıcaklıklarda çürümesi muhtemeldir.

Işık : Yaşaması için çok geniş aralıklardaki ışık şiddetinde bakılabilir. Işık yetersiz kalırsa adı gibi dev olamayacaktır,ortalama 10-30 cm arasında kalır. Subulata gibi görünecektir. Işık kuvvetli olursa 1 metreye kadar boylanabilir.

CO2 : Balık varsa veya gece-gündüz döngüsü varsa gerek yok

Gübre : Misket gübre veya torf destekli zeminlerde kaliteli bir gelişim gösterebilirler.

Bitki boyu : 10-100 cm arası. Gübre ve ışık şiddetiyle doğru orantılıdır.

Üreme :Yana sürgün vererek yeni bireyler oluştururlar. Işık şiddeti ne olursa olsun bu üreme şekli yavaşlamaz. 10 kök alırsınız 3-4 ayda 100 den fazla kök olur.Arada sırada yeni sürgünleri koparılıp seyreltilmelidir.Yoksa bir noktada öbek oluşturup hoş olmayan görüntüler sergilerler.

Yorum :Çok kısa sürede çoğalmaları ,sert yapısı nedeniyle balıklar tarafından tüketilememeleri ,her türlü ışık şiddetinde yaşayabilmeleri,ek gübreye ihtiyaç duymamaları ,ve canlı doğuranların (özellikle velifera) bu bitkinin olduğu ortamda daha rahat etmesi göze çarpan olumlu özellikleridir. Tuza karşı diğer bitkilere nazaran daha dayanıklıdır ama bu demek değildirki bu bitkinin bulunduğu akvaryuma tuz katılabilir. Tuz tüm bitkilerin gelişimini sekteye uğratan bir maddedir.Mümkün olduğunca kullanmamak gerekir. Soğanlı bir yapısı vardır. Aynı anda 3-4 noktadan sürgün verebilir. 1 kök, 1 kaç ayda 20-30 iri kökün oluşumuna aracılık edebilir.Yaşlanan veya kopan yapraklar kahverengi renk alır. Sıkı ve çok boylanabilir yapısı nedeniyle arka veya yan bölgelere dikilmeleri uygundur. Geniş akvaryumlarda su üzerini kapladıklarında güzel bir görünün vermeleri dışında ürkek balıklar için de güven ortamı oluşturur. Sık yapısı yavru balıkların saklanabilmesi için doğal barınak gibidir.Sert yapısı nedeniyle velifera gibi dişli balıklarla ve cikletler gibi sert balıklarla beraber bakılabilir.Çamurlu zemini daha çok sevmektedirler.

0 yorum:

Yorum Gönder